Vadvízi kajak oktatás

Vadvizi kajakozás, kajakoktatás kezdő szintől
A vadvízi kajakozás a legvízközelibb formája a vadvízi sportoknak! Egy csodálatos önismereti utazás is, miközben eggyé válhatunk a természettel, és kihasználva a víz dinamikáját valami újban vehessen részt a "bátor" érdeklődő.
 
A vadvízi kajaktanulás nálunk 20 éves tapasztalat alapján felépített metódus, a fokozatosság mentén van kialakítva, ami segíti a későbbi gyors és hatékony fejlődést! Lendületes, összetartó csapatunk segítségével biztos alapokat építve vezetjük utadat a kezdetektől a biztonságos vadvizi turázáson, át egészen a versenyzésig, vagy akár nemzetközi kajakos túravezetői vizsgádig.
 
A tanfolyamok tudásszintek alapján vannak külön választva, mindig a biztonságot szem előtt tartva. Túravezetőink vizsgázott vadvízi oktatók, illetve sokat próbált extrém kajakosok.
 
 
Vadvízi kajak alaptanfolyam:  
Itt még nem jön elő a sportág igazi extrémítása. Ezen a szinten bárki részt vehet - kortól és nemtől függetlenül:) - aki érdeklődik a vadvizi kajakozás iránt. Minden biztonsági követelmény betartása mentén levezetett hétvégéről van szó, melynek főbb ismérvei: nagyon könnyű szakasz kijelölése, vizállásnak megfelelő szakasz választása, létszámnak megfelelő túravezetői létszám, nemzetközi előírásoknak megfelelő felszerelések használata.
 
Ezen a szinten mivel is ismerkedhetünk meg:
  • a minősített felszerelésekkel (hajó, lapát, ruházat, mentőfelszerelések)
  • vadvízi alapismeretekkel (folyó dinamikája, működése, képződmények: hullám, henger, párna, örvény, akadályok: sziklák, alámosások, szifonok, bedölt fa)
  • vadvízi kajakozás alapjaival (felszerelés használata, kajakos alapcsapások, evezés, haladás vadvizen, túrázás szabályai)
  • könnyű kategóriájú folyók leküzdése WW II, maximum WW III
  • önmentés alapjai
  • opcionális eszkimó forduló alapjai
Jellemzően egy normál hétvégi (péntek du.tól-vasárnap estig)
 
 
Vadvízi kajak középhaladó tanfolyam:
Ezen a szinten már előjönnek a sportág extrém faktorai. Picivel nehezebb vizen, vagy már ismert szakaszokon magasabb vízállás mellett gyakoroljuk az alaptanfolyamok alkalmával elsajátított tudást (elindulás, megállás, traverzálás), illetve újabb gyakorlati elemek elsajátítása (magasabb technikai szintű limánykiállások, boof, stb). Követelmény az eszkimóforduló biztos alkalmazása vadvízi körülmények között.
 
Ezen a szinten milyen plusz tudással ismerkedhetünk meg:
  • magasabb szintű evezéstechnika
  • mentési alapismeretek, gyakorlatok, mentő felszerelések használata
  • folyóismeret, szakasz olvasás ismérvei. Mire figyeljünk egy szakasz megevezésénél
  • mi a feladatod a vízen egy csoporton belül
Jellemzően egy normál hétvégi (péntek du.tól-vasárnap estig), vagy hosszú hétvégi elfoglatság (csütörtök du.tól-vasárnap estig)!
Vadvízi suli: Alapoktól felépített oktatás Vadvízi kajakoktatás két tapasztalt kajakostól
 
Vadvizi kajak haladó tanfolyam:
Extrém kategóriájú folyók meghódítása (WW IV - WW V). Ezen a szinten a jelentkezőnek már készségszinten alkalmaznia kell az alap, és középhaladó szinten elsajátított tudást. Követelmény a készségszintű kajakos tudás, önmentés, jó fizikum, biztos eszkimó tudás.
 
Itt már kitárulhat előtted a vadvízi evezés világa:)! Bevezetünk olyan folyók és helyszínek világába, ami örökre bevési magát a tudatodba. Valószínű, hogy itt már a sport, az érintetlen természet, a jó csapat részévé váltál :)! Jellemzően 4-5napos extrém túrák!
Üdv a klubban:):)!
Vadvizi Kajakoktatás profi csapattal
 
Vadvizi kajak videók
  
 
Korzika 2011 Alpes vadvizi kajak túra
Rizanezze WW V-VI