Nehézségi fokozatok

A vadvizek nehézségi szint szerinti osztályozását és az általunk evezett folyók nehézségi szintjének ismertetését találod itt. A vadvizek osztályozása nehézségi szintjük szerint WW I-től WW VI-ig terjed. Az I-es jelenti a legkönnyebb, gyakorlatilag mindenki számára evezhető szakaszt, a VI-os pedig a zuhatagos, életveszélyes részeket jelzi.

A raftingtúráink során evezett folyók nehézségi szintje
WW II-től maximum WW IV-ig terjed.

A IV-es fokozat magas vizállás esetén fordul elő a folyó rövid szakaszain. Túráink teljesen bejáratott vadvízi programok, túravezetőink évek óta visznek le csoportokat ezeken a folyókon.
 
Az általunk választott folyók előnyei:

  • Fokozatosan nehezedő folyók, a zúgókat pihentető, nyugodt részek követik, így a Salza és a Soca ideális rafting túrák szervezésére.
  • Első nap minden esetben az adott folyó egy könnyebb szakaszát evezzük. Második nap a csoport összetételétől és a vízállástól függően választunk egy nehezebb szakaszt. 
  • Evezési idő mindkét nap csoportonként kb. 3 óra. 

Minden vadvízi folyónak meg van határozva egy olyan vízállás szint, amikor már nem szabad, tilos vízre szállni, mert a folyó életveszélyessé válik (örvények, víznyomás, stb). Ilyen vízállás esetén jogunkban áll a túrát vízállásra hivatkozva elhalasztani, illetve lemondani.